20:51
Крейда vs Комп
Досить часто, коли серед колег-освітян мова заходить за використання ІКТ, чую щось на зразок: "Так, комп'ютер та Інтернет - це все, звичайно, круто, але я завжди хочу спитати - а що може такий вчитель без свого компа? Просто з крейдою у руці та дошкою! Ось це буде показник справжньому професіоналізму!".


Раніше я автоматично погоджувався з такою позицією, бо вона виглядала реалістичною, логічною, "аксіомоподібною".

Але ось нещодавно замислився. Стоп. А чим це вчитель "з крейдою у руці" може бути крутіше та професіональніше вчителя "з ноутбуком, презентацією, проектором та взагалі... власним блогом!"?

В якій такій сфері навчання англійській мові перший вчитель буде виглядати потужніше? Презентація розмовної теми? Ну, хіба що учні хочуть побачити, як вчитель вміє малювати крейдою на дошці Біг Бен. Граматика? І чим тут завадять таблиці, вправи, тощо на екрані? Ситуативне мовлення? Аудіювання? Взагалі промовчу.

Отже, мова йде явно не про це. Мова скоріше про те, що буде робити вчитель "з ноутбуком", якщо раптово в школі вимкнуть світло і він, бідолага, залишиться сам-на-сам із дітьми. На це я можу відповісти так: невже ви думаєте, що той вчитель, хто "просерфінгував" Інтернет у пошуках певного матеріалу, який передивився не одне відео і перечитав не одне джерело з неоднозначного питання з граматики - такий вчитель не дасть собі ради у "темному приміщенні без світла"? А про те, що у ноутбука є акумуляторна батарейка - він, типу, не чув?))

Особисто для мене, обізнаність вчителя з комп'ютером, Інтернетом, всякими іншими "ікатешками" - практично завжди гарантія його неабиякого професіоналізму. Бо це все йде, як наслідки його творчого та пошукового підходу до справи. "Ліві" вчителі занурюватися в такі сфери не будуть. Якщо вони і вміють щось там скачати з Інтернету, або склепати презентацію - це все робиться лише тоді, коли приходить час для відкритого уроку.

Переглядів: 336 | Додав: gravolan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]