21:12
"Просте" питання
Досить часто мої випускники, зустрівши мене через тривалий (чи не дуже) проміжок часу, питають: "А ви все ще у школі працюєте?". Відверто кажучи, це питання я не люблю, бо не до кінця розумію, що саме за ним стоїть. А тому хочу дати три поради, як зробити подібне питання найбільш приємним для колишнього вчителя.

1. Вкрай бажано, питаючи "А ви все ще у школі працюєте?" вийти зі своєї машини, бо інакше месседж вашого питання буде розумітися, як "Ну ви і лох, пане вчителю. Я ось собі машину встиг купити, а ви...".

2. Іноді люди, які вже встигли вимовити сакраментальне "А ви все ще у школі працюєте?", відчувають, що це прозвучало якось неоднозначно, а тому додають щось на зразок "Ну, я маю на увазі - ви такий розумний і все таке інше... Вам треба десь в інституті, чи академії викладати!". Повірте, банальність такого "тлумачення" виглядає не набагато краще, ніж саме питання. Хоча така ситуація вже ліпша, ніж ситуація номер один.

3. Самий вдалий варіант (за умови, що ви дійсно хочете сказати вчителю щось приємне) - це після необережного "А ви все ще у школі працюєте?" додати щось таке: "Так тримати! Нікуди зі школи не йдіть, бо я планую до вас віддати свого малого/свою малу/своїх малих". Думаю, тут нічого пояснювати не треба.

В будь-якому випадку повідомляю: Так, я і далі працюю у школі і скоріше за все, коли ми з вами зустрінемось наступного разу, я і далі буду продовжувати там працювати. І мене це повністю влаштовує.

Переглядів: 350 | Додав: gravolan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]